interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein
en
interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein
Euregio Maas-Rijn
29 november 2014

interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein

NEWS


20.05.2014

Slotsymposium ORGANEXT

Op 4 en 5 juni wordt het INTERREG IV-A project ORGANEXT afgesloten met een internationaal symposium met als thema "Organic Nanomaterials - Material of Wonder".
Op de eerste dag is er een wetenschappelijk vakseminarie gepland met als thema "Photovotaics at the Nanoscale II". Op 5 juni wordt het Symposium in de aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de politiek en wetenschap georganiseerd.

Wanneer?   Dinsdag 4 en woensdag 5 juni van 10h00 tot 17h00.
Waar?   Universiteit Hasselt, Campus Diepenbeek Agoralaan Gebouw D BE 3590 Diepenbeek

» Programma        » Website van het project

19.05.2014

Closing event project Top Technology Cluster (TTC)

Het INTERREG IV-A project TTC zal op 5 juni worden afgesloten met een conferentie in Maastricht. De ondersteuning van grensoverschrijdende samenwerking van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO/MKB) zal centraal staan. De politieke en economische actoren uit Duitsland, Nederland en België zullen er vertegenwoordigd zijn. De projectresultaten worden er voorgesteld en voor de deelnemers zal er de mogelijkheid zijn om ervaringen uit te wisselen en te netwerken met verschillende actoren uit de Euregio Maas-Rijn.

Wanner?
Donderdag 5 Juni van 12u00 tot 16u00

Waar?
  Mercedes-Benz Customer Assistance Center, Gelissendomein 5, Maastricht

» Programma        » Aanmelding

12.05.2014

Presentatiestand INTERREG bij "Stolberg goes Euregio"

Ook dit jaar zal het Stolberger Kulturfestival van 16 tot 18 mei 2014 weer duizenden bezoekers naar de oude binnenstad lokken. Met Karl-Heinz Lambertz, voorzitter van de Euregio Maas-Rijn,  als beschermheer is het thema van deze editie "Stolberg goes Euregio".
De Euregio Maas-Rijn met het INTERREG IV programma hoopt u te mogen verwelkomen op haar geanimeerde presentatiestand waar de projectactiviteiten worden voorgesteld die gerealiseerd worden met de steun van het Europees fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO).

» Programma        » Meer informatie gewenst? Dan klik hier!

02.05.2014

Companies meet Talent - TeTRRA

Bent u als bedrijf opzoek naar afstuderend talent in Limburg?
Hoe kan u LinkedIn hierbij optimaal inzetten?
En wat gebeurt er verder rond talent en recruitement in de Euregio?

Antwoorden op deze vragen en nog meer worden gegeven op diensdag 06 mei 2014 bij het evenement "Companies meet Talent". Dit wordt door de Universiteit Hasselt in samenwerking met de euregionale partnerorganisaties in het kader van het INTERREG IV-A project "TeTRRA" georganiseerd.

Oude Gevangenis:
Universiteit Hasselt
Campus Hasselt
Martelarenlaan 42
3500 Hasselt

» Mailing        » Meer informatie, programma + inschrijving

24.04.2014

De ASTE-trailer & Karts tijdens de opendeurdag van het ZAWM Eupen!

Op zondag 27 april 2014  viert het ZAWM Eupen haar 50-jarig bestaan met een opendeurdag.

Als partner in het INTERREG IV-A project ASTE (Automotive Sustainable Training Euregio), wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om, naast de talrijke andere activiteiten, ook de ASTE-trailer en verschillende karts voor te stellen.

WANNEER?   Zondag 27.04.2014 van 10u00 tot 17u00.
WAAR?   ZAWM Eupen, Vervierser Straße 73; 4700 EUPEN.

Iedereen van harte welkom!

» Programma        » Video ASTE-trailer & kart driving

06.01.2014

3de ORGANEXT Cluster Meeting

In het kader van het INTERREG IV-A project "Organext" wordt op 14 januari 2014 de 3de Cluster Meeting georganiseerd.

Plaats:   Maastricht University
              Aula 1ste verdieping
               Minderbroedersberg 4-6
Inschrijving gewenst voor uiterlijk 09 januari 2014.

» Verdere informatie, het programma en inschrijvingsformulier vindt u hier!        » www.organext.org

17.12.2013

Film EMRIC+

In de Euregio Maas-Rijn werken ambulancediensten, GGD's, ziekenhuizen en brandweerkorpsen uit Nederland, België en Duitsland op unieke wijze samen. Nationale verschillen worden overbrugd om de veiligheid in de regio te garanderen.

Het INTERREG-project EMRIC+ vereenvoudigt, coördineert, verdiept en verbreedt die samenwerking. Want waar levens op het spel staan, mogen landsgrenzen geen belemmering vormen. EMRIC+ werkt samen met meer dan 30 partners. Er zijn ruim 140 mensen bij betrokken.

De projectactiviteiten zijn op interessante wijze vastgelegd in de film EMRIC+. Overtuig uzelf!

» Naar de film

19.11.2013

Creative Change Makers - Slotconferentie "Creative Drive"

Wat heeft de creatieve industire voor de Euregio Maas-Rijn betekend en hoe kan de sector de toekomst verder vormgeven? Dit wordt aan u voorgesteld tijdens de slotkonferentie van het INTERREG-project "Creative Drive" op 26 november 2013 in het Forum M in Aken.

» Gedetailleerdere informatie treft u aan onder:

27.09.2013

Advanced materails - TTC Cross Border Event

"Top-Technology-Cluster" (TTC) is een grensoverschrijdend INTERREG-initiatief ter ondersteuning van de technologische sector, en meer bepaald het MKB/KMO, in de zoektocht naar de juiste partners en bij het opzetten van een duurzame economische samenwerking op internationaal niveau.

In de kader daarvan bent u op 2 oktober 2013 van harte uitgenodigd in Aken voor de tweede editie van de internationale conferentie "Transnational Cross Border Event - innoveer samen met uw buren over de grens!".

Tijdens het event kan u kennismaken met vaklui van verschillende beroepen uit de aangrenzende regio's van Duitsland, België en Nederland.

De bedoeling van deze bijeenkomst is om de samenwerking binnen, maar ook buiten uw sector te stimuleren, en dit aan de hand van een actieve ondersteuning van de businee development en van de toegang tot relevante competenties en kennis.

» Programma + inschrijving

23.09.2013

Gezelligheid troef op de Familiedag van de Euregio Maas-Rijn!

De grote variatie in de animatie en attracties konden groot en klein bekoren op de Familiedag van de Euregio Maas-Rijn op 22 september 2013 in het Natuurparkcentrum Hoge Venen-Eifel.

Ongeveer 500 bezoekers konden genieten van een ontspannende namiddag met de familie en werden geëntertaind door jongleurs, muzikanten, acrobaten, een klimmuur, een circusworkshop, kindergrime, vliegers knutselen en vele andere activiteiten. Ook was er veel aandacht voor de INTERREG-projecten die op een praktische manier voorgesteld werden.

Dit evenement werd georganiseerd door de Managementautoriteit INTERREG Euregio Maas-Rijn onder het motto "Grenzen delen, samen groeien" in het kader van de "European Cooperation Day" die doorheen heel Europa gevierd wordt.


European Commission interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein

login © Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein
Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De Europese Commissie investeert in uw toekomst.