interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein
en
interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein
Euregio Maas-Rijn
19 april 2014

interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein

NEWS


06.01.2014

3de ORGANEXT Cluster Meeting

In het kader van het INTERREG IV-A project "Organext" wordt op 14 januari 2014 de 3de Cluster Meeting georganiseerd.

Plaats:   Maastricht University
              Aula 1ste verdieping
               Minderbroedersberg 4-6
Inschrijving gewenst voor uiterlijk 09 januari 2014.

» Verdere informatie, het programma en inschrijvingsformulier vindt u hier!        » www.organext.org

17.12.2013

Film EMRIC+

In de Euregio Maas-Rijn werken ambulancediensten, GGD's, ziekenhuizen en brandweerkorpsen uit Nederland, België en Duitsland op unieke wijze samen. Nationale verschillen worden overbrugd om de veiligheid in de regio te garanderen.

Het INTERREG-project EMRIC+ vereenvoudigt, coördineert, verdiept en verbreedt die samenwerking. Want waar levens op het spel staan, mogen landsgrenzen geen belemmering vormen. EMRIC+ werkt samen met meer dan 30 partners. Er zijn ruim 140 mensen bij betrokken.

De projectactiviteiten zijn op interessante wijze vastgelegd in de film EMRIC+. Overtuig uzelf!

» Naar de film

19.11.2013

Creative Change Makers - Slotconferentie "Creative Drive"

Wat heeft de creatieve industire voor de Euregio Maas-Rijn betekend en hoe kan de sector de toekomst verder vormgeven? Dit wordt aan u voorgesteld tijdens de slotkonferentie van het INTERREG-project "Creative Drive" op 26 november 2013 in het Forum M in Aken.

» Gedetailleerdere informatie treft u aan onder:

27.09.2013

Advanced materails - TTC Cross Border Event

"Top-Technology-Cluster" (TTC) is een grensoverschrijdend INTERREG-initiatief ter ondersteuning van de technologische sector, en meer bepaald het MKB/KMO, in de zoektocht naar de juiste partners en bij het opzetten van een duurzame economische samenwerking op internationaal niveau.

In de kader daarvan bent u op 2 oktober 2013 van harte uitgenodigd in Aken voor de tweede editie van de internationale conferentie "Transnational Cross Border Event - innoveer samen met uw buren over de grens!".

Tijdens het event kan u kennismaken met vaklui van verschillende beroepen uit de aangrenzende regio's van Duitsland, België en Nederland.

De bedoeling van deze bijeenkomst is om de samenwerking binnen, maar ook buiten uw sector te stimuleren, en dit aan de hand van een actieve ondersteuning van de businee development en van de toegang tot relevante competenties en kennis.

» Programma + inschrijving

23.09.2013

Gezelligheid troef op de Familiedag van de Euregio Maas-Rijn!

De grote variatie in de animatie en attracties konden groot en klein bekoren op de Familiedag van de Euregio Maas-Rijn op 22 september 2013 in het Natuurparkcentrum Hoge Venen-Eifel.

Ongeveer 500 bezoekers konden genieten van een ontspannende namiddag met de familie en werden geëntertaind door jongleurs, muzikanten, acrobaten, een klimmuur, een circusworkshop, kindergrime, vliegers knutselen en vele andere activiteiten. Ook was er veel aandacht voor de INTERREG-projecten die op een praktische manier voorgesteld werden.

Dit evenement werd georganiseerd door de Managementautoriteit INTERREG Euregio Maas-Rijn onder het motto "Grenzen delen, samen groeien" in het kader van de "European Cooperation Day" die doorheen heel Europa gevierd wordt.


06.09.2013

Vennbahnroute

Op 15 september 2013 sordt het Duitse gedeelte van de Vennbahn, één van de langste Europese grensoverschrijdende fietsroutes op oude spoorwegen, officieel geopend. Voor deze gelegenheid worden er langseen de 56km lange weg van Kalterherberg naar Aken tal van toffe activiteiten georganiseerd voor de hele familie.

Noteer alvast deze datum als u deze prachtige fietstocht niet wilt missen!

» Vennbahn - Flyer        » Meer informatie over de 125km lange fiets- en wandelweg vindt u hier!

05.09.2013

Officiële opening "Gravière Brock"

Op 06 september 2013 vindt in het kader van het INTERREG-project "HABITAT" de officiële opening van het wandelpark "Gravière Brock" in Hermalle-sous-Argenteau (B) plaats.

Het programma begint om 16.30 uur met de officiële ceremonie gevolgd van een rondleiding en een walking dinner.

» Voor meer informatie betreffende het project HABITAT klik hier!

23.08.2013

Festival Pays des Terrils

In het kader van het INTERREG-project "TIGER" nodigt de gemeente van Saint-Nicolas u uit om aan het Festival Pays des terrils deel te nemen waar zowel ludieke, wetenschappelijke en artistieke activiteiten voor de hele familie op het programma staan. Kom het nieuwe Bomencircuit en zijn didactisch parcours met werken van lokale en internationale artiesten ontdekken!

De inhulding van dit festival zal op 24 augustus 2013 van 10u tot 17u plaatsvinden en zal de afsluiter zijn van een week met gratis animaties voor het grote publiek.

» Hier vindt u meer informatie!

25.06.2013

Onderscheiding "Euregioprofilschule"

Op vrijdag 28.06 ontvangen 13 basisscholen uit de Regio Aken het certificaat "Euregioprofilschule". Met dit certificaat geven de scholen eindelijk duidelijk en herkenbaar vorm aan de grenzoverschrijdende initiatieven die gedeeltelijk al jarenlang lopen.

Op 28 juni 2013
van 14.30u t/m 16.30u
in de "Aula" van het
St. Leonhard Gymnasium Aachen
Jesuitenstraße 9
52062 AACHEN


12.06.2013

Euregio Maas-Rijn Conferentie "Beroepskwalificaties"

Deze conferentie vindt plaats

op 28 juni 2013
van 10 tot 16 uur
@ C-Mine Genk (B)

» Uitnodiging       

European Commission interreg - Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein

login © Euregio Meuse-Rhin - Euregio Maas-Rijn - Euregio Maas-Rhein
Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De Europese Commissie investeert in uw toekomst.