Projectcommunicatie

Het is de uitgesproken ambitie van Interreg Euregio Maas-Rijn om de communicatie vanuit de projecten verder te versterken en naar een hoger niveau te tillen. Het programma wil de projectverantwoordelijke hierin maximaal ondersteunen door het geven van richtlijnen en aanbevelingen, onder andere door templates ter beschikking te stellen die de ontwikkeling van de communicatieproducten helpen faciliteren. De informatie hiervoor kunt u  op deze pagina terugvinden. De templates kunt u via het onderstaande formulier aanvragen. 

Verschillende categorieën  communicatiemiddelen: 

Om het zo duidelijk mogelijk voor onze projecten te maken, zijn er drie verschillende categorieën met communicatiemiddelen opgesteld:

 1. verplichtend
 2. optioneel
 3. individueel

Aan de rechter kant vindt u de lijst met de drie categorieën  communicatieproducten voor onze projecten. Als u op de lijst klikt, wordt deze uitvergroot.  Onderstaand vindt u ook meer informatie over de templates van categorie 1 & 2 die wij ter beschikking stellen aan onze projecten. 

Workshop

Bent u benieuwd naar de communicatieverplichtingen voor uw project? Of wilt u weten wat ons programma voor u kan betekenen? Bekijk dan de volgende opname van onze communicatieworkshop.

Voorbeelden van de templates

Op de afbeelding aan de linkerkant en in de communicatiegids vindt u enkele voorbeelden van templates die u kunt opvragen. Als u op de afbeelding klikt, wordt deze uitvergroot en ziet u enkele templates die wij  kunnen aanbieden. Dit betreft bijvoorbeeld: 

 1. Projectposter (A3) voor alle projectpartners
 2. Projectbord
 3. Visueel eindrapport
 4. Project-website
 5. Roll-up banner
 6. Digitale nieuwsbrief & banner
 7. Project-screen
 8. Folder
 9. PowerPoint template 

Er zijn ook andere templates beschikbaar, zoals templates voor project video's, flyers, enz.,. Meer informatie hierover kunt u in de handleiding beneden vinden. 

Communicatiehandleiding

In deze handleiding geven wij  tips en trucs voor projectcommunicatie, zoals adviezen over planning, storytelling, SEO, enz.

Aanvraagformulier templates

Indien u graag bepaalde templates zou willen ontvangen, kunt u hieronder uw gegevens achterlaten.