Interreg Euregio Maas-Rijn selecteert zes nieuwe projecten

26 nov 2019

Deze week heeft het Comité van Toezicht van Interreg Euregio Maas-Rijn zes nieuwe projecten geselecteerd. Deze zullen naar verwachting begin 2020 van start gaan.

De selectie van de projecten vormt de afronding van de 5e call, die in oktober 2018 werd geopend. In dit kader werden middelen beschikbaar gesteld voor innovatie, economie, en opleiding en sociale inclusie. In totaal is aan de zes nieuwe projecten bijna € 16,3 miljoen toegekend vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Van de zes nieuw geselecteerde projecten hebben er drie betrekking op de investeringsprioriteit innovatie, namelijk E-TEST, AACoMa en GYM-Generate Your Muscle. Deze projecten ontvangen samen € 11.888.210 aan EFRO-middelen. De andere drie projecten, te weten DigitSME, QRM4.0 en ST®EAM, worden gefinancierd in het kader van de investeringsprioriteit economie. Zij krijgen bijna € 4,4 miljoen subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Het Comité van Toezicht van Interreg Euregio Maas-Rijn heeft op 22 november vergaderd in Maastricht. De selectie van de projecten vormde de afronding van de 5e call, die in oktober 2018 werd geopend. De call werd op 11 juni gesloten en leverde 15 aanvragen op.

Na ondertekening van de toekenningsbrief zullen de zes geselecteerde projecten naar verwachting begin 2020 van start gaan. Interreg Euregio Maas-Rijn zal u op de hoogte houden van de doelstellingen en de activiteiten van de projecten.