Dag van Europa 2021

09 mei 2021

Vandaag vieren we in de hele Europese Unie de Dag van Europa. Deze dag vindt elk jaar plaats op 9 mei en viert de vrede en de eenheid in Europa. Ook markeert het de verjaardag van de historische Schuman-verklaring, die de aanzet gaf tot een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa. Deze samenwerking zorgde ervoor dat oorlog tussen Europese naties ondenkbaar was.

Gewoonlijk organiseren wij openbare evenementen in ons programmagebied en nemen wij deel aan openbare discussies om deze belangrijke datum te vieren. Maar omdat de Corona-beperkingen fysieke evenementen vrijwel onmogelijk blijven maken, hebben we dit jaar in plaats daarvan een quiz uitgewerkt. Deze quiz test uw kennis over de Europese Unie, het programma Interreg Euregio Maas-Rijn en onze regio.

Probeer het zelf uit, deel de quiz, neem het op tegen u vrienden en... win een zeer speciale lokale delicatesse!

Wilt u meer weten over de Dag van Europa en de Schuman-verklaring? Meer informatie vindt u hier.

Als u mee wilt doen met deze quiz, stuur dan een screenshot van het scorescherm uiterlijk voor 31.05.2021 aan Isabelle Weisser. Als u uw screenshot aan ons stuurt, dan stemt u in met het gebruik van uw informatie. Enkel noodzakelijke persoonsgegevens worden verzameld.