De nieuwe versie van de kostencatalogus

17 jul 2023

Met veel plezier kondigen we de nieuwste versie van onze kostencatalogus aan, versie 5 (juli 2023) die je kunt vinden in onze downloadsectie en onderaan dit bericht. Onze kostencatalogus speelt een cruciale rol bij het begeleiden en ondersteunen van de projectimplementatie binnen het Interreg-programma. Het definieert de projectkosten die kunnen worden gedekt door Interreg Euregio Maas-Rijn financiering en zorgt voor transparantie, verantwoording en efficiëntie voor alle betrokken partijen.

Met de recente uitgave van versie 5, die op 1 januari 2023 ingaat voor projecten die op het moment van publicatie nog lopen, stellen we graag extra wijzigingen voor die projecten helpen om zich aan te passen aan de veranderingen in salarissen als gevolg van de inflatie.

Een cruciale update in deze nieuwe versie betreft de wijziging van de regels om het uurtarief te actualiseren (sectie 1.1.). We begrijpen dat het nauwkeurig bepalen van het uurtarief van vitaal belang is voor projectplanning, budgettering en financiële projecties. Daarom biedt onze kostencatalogus nu duidelijke, gestroomlijnde richtlijnen voor het berekenen en updaten van het uurtarief, zodat projecten weloverwogen beslissingen kunnen nemen en hun gebruik van Interreg-financiering kunnen optimaliseren.

Bovendien worden alle eerdere factsheets met betrekking tot de kostencatalogus in het kader van deze update geannuleerd. Deze maatregel zorgt ervoor dat u over de meest actuele en nauwkeurige informatie beschikt en voorkomt verwarring of discrepanties.

Wij begrijpen dat het efficiënt beheren van projectkosten essentieel is voor het behalen van de beoogde resultaten en het maximaliseren van de impact van Interreg-financiering. Onze voortdurende inspanningen om onze kostencatalogus aan te passen weerspiegelen onze toewijding aan het creëren van een bevorderlijke omgeving voor succesvolle projectimplementatie.

We moedigen alle projectpartners aan om deze bijgewerkte kostencatalogus zorgvuldig door te nemen. Het is van vitaal belang om te voldoen aan de nieuwste regelgeving en om de kansen te grijpen die de herziene richtlijnen bieden. Door deze veranderingen door te voeren, denken we dat u de financiële aspecten van uw project effectiever kunt beheren, zodat u zich kunt richten op het leveren van zinvolle en impactvolle resultaten. Mocht u meer uitleg wensen of specifieke vragen hebben over de nieuwe kostencatalogus, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Gemeenschappelijk Secretariaat en de regionale antenne in uw regio.

Bestanden