Interreg Project Slam 2021

28 mei 2021

Wij nodigen alle Interreg Euregio Maas-Rijn projecten uit om deel te nemen aan de Interreg Project Slam 2021. Als jouw verhaal wordt geselecteerd als één van de 10 finalisten, krijgt jouw project de kans om een video te produceren. Voor deze video krijg je coaching en financiële steun (tot € 3.000 per video). De video's zullen online worden gedeeld en worden opgenomen in een social media-campagne in september.

De uiteindelijke winnaar wordt in de week van 21 september (European Cooperation Day) gekozen tijdens een grote finale. De finale vindt online plaats en wordt live gestreamd. Tijdens de sessie worden alle 10 video's gepresenteerd en aangevuld met een interview met elk van de finalisten. Tot slot zal het onlinepubliek door middel van een interactieve stemming de winnaar kiezen.

We willen van je horen: 

Vertel ons hoe samenwerking jouw project heeft verrijkt, wat je samen met je projectpartners hebt weten te bereiken en laat ons zien waarom interregionale samenwerking belangrijk is. Heb je een verhaal uit jouw Interreg EMR-project dat grensoverschrijdende samenwerking tastbaar maakt? Geweldig! - stuur het in en help mee Interreg voor iedereen begrijpelijk te maken en tegelijkertijd jouw project een boost te geven!

Achtergrond:

De slam viert de verwezenlijkingen van Interreg-programma's in de periode 2014-2020 en wordt georganiseerd door Interact, een EU-programma dat alle samenwerkingsprogramma's ondersteunt.

In 2021 zal de Interreg Project Slam samenvallen met de European Cooperation Day (21 september 2021) en het Interreg Annual Event (7-8 oktober 2021). Het doel is het beste verhaal te maken over de verwezenlijkingen van een programma in de periode 2014-2020, dat kan bestaan uit één projectverhaal, een mix van projecten of een verhaal over het programma zelf in de periode 2014-2020.

Praktisch: 

We kunnen maximaal twee verhalen indienen voor de Interreg Project Slam. Om in aanmerking te komen voor onze preselectie, moet jouw project Interreg EMR-financiering (hebben) ontvangen binnen de programmaperiode 2014-2020. Als je je kandidaat wilt stellen, stuur dan vóór 10 juni een e-mail naar onze communicatieverantwoordelijke, Isabelle Weisser, met de volgende informatie:

  • Projectnaam 
  • Contactpersoon 
  • Contact e-mail
  • Projectverhaal: vat de resultaten en verwezenlijkingen van je project samen in de vorm van een verhaal. Vergeet niet de dimensie van interregionale samenwerking te benadrukken. Je verhaal moet weerklank vinden bij mensen die misschien niet weten wat Interreg is. Het moet ook illustreren wat samenwerking inhoudt. Houd het beknopt en boeiend.