Interreg Euregio Maas-Rijn Stories Tweede Editie

15 jan 2024

Wij staan aan de start van een gloednieuwe termijn van het Interreg Euregio Maas Rijn programma en zijn dan ook meer dan verheugd om ter gelegenheid daarvan de tweede editie van ons magazine te presenteren. Puttend uit de successen en ervaringen uit het 2014-2020 programma, hebben wij een collectie verhalen samengesteld die de impact van grensoverschrijdende samenwerkingen in onze programma regio’s illustreren. 

In deze editie presenteren wij vijftien fascinerende verhalen, die de verschillende resultaten van onze projecten op het gebied van innovatie, economie, sociale inclusie en educatie illustreren. Elk verhaal verwoordt de toewijding en het doorzettingsvermogen van de individuen, ondernemingen, organisaties en instituten die hebben bijgedragen aan de welvaart in en de groei van onze regio. 

Wij stellen alle projecten die onze regio de laatste jaren hebben verrijkt bijzonder op prijs en vragen graag uw speciale aandacht voor de initiatieven die wij in deze tweede editie van het Interreg Stories Magazine uit hebben gelicht. Het is dankzij de inzet en toewijding die deze projecten hebben getoond, dat er een blijvende stempel op het Euregio Maas-Rijn landschap is gedrukt. 

Onze bijzondere dank gaat uit naar onze partners die ons een interview hebben gegeven: Dirk Habils, Benjamin Fleig, Azadeh Alampour, Karin Rautmann, Noëlla Pierlet, Dr. Bas van Bussel, Prof. Dr. Dieter Mesotten en Kristina Diller ontzettend bedankt voor uw reflectie en kennis van zaken.

Tot slot een welgemeend woord van erkentelijkheid voor onze dertien programma partners en voor de Europese Unie. Het succes van het Interreg Euregio Maas-Rijn programma was niet mogelijk geweest zonder uw onafgebroken steun en toewijding.

Met deze tweede editie vieren wij het onafgebroken plezier in grensoverschrijdende samenwerking die onze regio kenmerkt en kijken dan ook reikhalzend uit naar de verrassingen die Interreg VI voor ons in petto heeft. Samen zetten wij ons in voor een helderdere, meer verbonden toekomst.