REGIOSTARS Awards

16 mrt 2021

Heb je een vernieuwend EU-project dat ter inspiratie kan dienen voor andere Europese regio’s, die ook bezig zijn met regionale ontwikkeling? Dan is de RegioStars Awards  misschien wat voor jou. De Europese Commissie is op zoek naar projecten met EU-financiering, die uitblinken door een nieuwe aanpak voor regionale ontwikkeling. 

De RegioStars Awards zijn jaarlijkse prijzen die sinds 2008 door DG REGIO worden uitgereikt. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een Europese excellentielabel voor projecten met financiële steun van de EU waarbij gekozen is voor een innovatieve en inclusieve benadering van regionale ontwikkeling.

Elk jaar wedijveren honderden projecten om de prijzen in vijf categorieën. In 2021 zijn de RegioStars Awards gericht op vijf belangrijke thema's voor het regionaal beleid van de EU:

  1. Een slim Europa: vergroting van het concurrentievermogen van lokale bedrijven in een digitale wereld.
  2. Een groen Europa: groene en veerkrachtige gemeenschappen in een stedelijke en rurale setting.
  3. Een rechtvaardig Europa: bevordering van inclusie en discriminatiebestrijding.
  4. Een stedelijk Europa: bevordering van groene, duurzame en circulaire voedselsystemen in functionele stedelijke gebieden.
  5. En als speciaal thema voor 2021: bevordering van groene mobiliteit in de regio’s.

Inschrijving open
Wie zijn project wil voordragen voor de RegioStars Awards kan dit nu doen tot 9 mei 2021. Meer informatie vind je hier

​Het publiek kan deelnemen door op een bepaald project te stemmen voor de publieksprijs. De RegioStars Awards stimuleren regio's om oplossingen voor gemeenschappelijke problemen te vinden en daarbij optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden om zo het regionaal beleid van de EU steeds effectiever te maken.