This Is Europe Podcast is terug voor seizoen 2

27 sep 2021

22 september was een heugvolle dag voor de This Is Europe podcast. Deze was geweid aan het vieren van het nieuwe seizoen voor de podcast door het hosten van een Launch-event op Zoom en Youtube. Niet alleen is dit nieuwe seizoen gevuld met nieuwe en interessante projecten, maar ook Interreg Euregio Maas-Rijn zit erin met het project In de zorg – uit de zorgen (IDZ-UDZ)

This is Europe is een podcast die draait om de talloze projecten die met de hulp van Interreg zijn gemaakt. Sluit je aan bij gastvrouw Shahidha Bari voor ongeveer 30-40 minuten, waarin ze praat met de Europeanen wiens levens zijn veranderd door Interreg. Een gemeenschap die werd opgericht in een geest van kennisuitwisseling en samenwerking, zowel binnen de EU als daarbuiten, om een vreedzame en welvarende unie te helpen creëren.

Het evenement was gevuld met enthousiaste kijkers vanuit verschillende Europese landen, klaar om het nieuwe seizoen te vieren samen met Shahidha Bari, gastvrouw van de podcast This is Europe as well as Max Bower, en Max Bower, producer van het nieuwe seizoen. Samen keken we vooruit op het nieuwe seizoenen gaven ons al een kleine inkijk op het nieuwe seizoen. Bari merkte op: "Ik realiseerde me pas hoe krachtig een grensoverschrijdend project kon zijn toen ik voor de podcast ging werken."‚Äč

Bower was het eens met deze uitspraak en voegde er het verhaal van Bio Canteens aan toe, een project die voedselverspilling tegengaat. ”Ook al is het project afgelopen, het kwam voort uit een echte behoefte en ging verder dan het project”, herinnerde Bower zich.

Na de vraag “Wat was je favoriete episode?” herinnerde beide zich enthousiast tal van afleveringen, waarbij ze hun passie voor de projecten en hun opwinding voor de komende afleveringen lieten zien over nieuwe en interessante projecten in heel Europa. Met name Max wees ook op de aflevering over vluchtelingen, een onderwerp dat nog altijd actueel is en dat onderdeel wordt van het nieuwe seizoen met veel interessante projecten, inclusief het INTERREG EMR project: In de zorg – uit de zorgen

Vanaf nu is de allereerste podcastaflevering Culture in crisis voor iedereen te beluisteren! Hoe heeft Interreg, na de verwoesting van de COVID-19-pandemie, kunstenaars en arbeiders in de culturele sector geholpen? Dit zijn verhalen van creatievelingen over het hele continent.

En vergeet niet om deze woensdag naar de podcast te luisteren, waar over vluchtelingen in Europa wordt gesproken.