Vervolgproject van het People to People-fonds

16 jun 2022


Veel inwoners van onze grensregio steken dagelijks de landsgrenzen over om naar school en universiteit te gaan of om te werken. Daarnaast zijn er ook veel zakelijke contacten tussen inwoners uit de verschillende landen en regio's. Deze ontmoetingen worden vergemakkelijkt door projecten die het programma financiert, onder andere via het People to People-fonds. Momenteel wordt onderhandeld over een verlenging van dat fonds. 

Het Interreg EMR-programma heeft de ambitie om de bewoners van de grensregio dichter bij elkaar te brengen met zijn kleine-projecten-fonds People to People. Centraal in deze kleinschalige projecten staan de ontmoetingen van mensen uit andere regio's en landen evenals de betrokkenheid van burgers en het maatschappelijk middenveld.

Het Interreg EMR-programma heeft besloten zijn steun aan dergelijke kleinschalige initiatieven voort te zetten na de einddatum van het op dit moment lopende People to People-fonds. Het programma heeft hiervoor een onderhandelingsprocedure gestart. In het kader van deze procedure is de Stichting Euregio Maas-Rijn verzocht een vervolgproject op te zetten dat tot eind 2023 zal lopen.

Het toezichtcomité van het programma zal uiterlijk op 30 juni 2022 een selectiebesluit over dit initiatief nemen.