EMR Digital Twin Academy

Het doel van de EMR Digital Twin Academy is om de kunstmatige barrières in onze gedachten tussen onderwijs, leren, toegepast onderzoek en de behoeften en eisen van industriële partners weg te nemen. De EMR Digital Twin Academy overstijgt en vult het academische "state of the art" aan op het gebied van digitale tweelingen.  Het verbindt de academische partners (het onderwijssysteem) met de samenleving als geheel (de industriële en maatschappelijke spelers) door in te spelen op de concrete verwachtingen van de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. 

Door dit project te ondersteunen zal het programmagebied van Interreg Euregio Maas-Rijn in staat zijn om:

  • Digitale tweelingen te laten zien aan jongeren en/of werkzoekende om hen te lokken naar nieuwe bedrijven en beroepen, en hen op deze manier te leiden naar fascinerende nieuwe carrières.

  • Studenten, CEO's, managers, werknemers, leidinggevenden, werklozen op te leiden in digitale tweelingtechnologieën met de nieuwste innovaties op het gebied van gemengd en digitaal leren door middel van een grensoverschrijdend opleidingsprogramma. Dit programma moet toegankelijk worden voor alle burgers van de Euregio in een ATAWAD-modus (altijd, overal en op elk apparaat).

  • Het creëren van een gebied van uitmuntendheid voor digitale tweelingimplementaties en innovatie, en verkenning door het creëren van een grensoverschrijdend ecosysteem van studenten, academici, onderzoekers, opleiders, deskundigen en industriële partners, waardoor bedrijfs-, arbeids- en carrièremogelijkheden worden gecreëerd die moeilijk te verplaatsen zijn.