Het project ‘Senior Friendly Communities’ van euPrevent blikt terug op een succesvol afsluitend congres

20 dec 2019

Op 21 november presenteerde euPrevent de resultaten van het project ‘Senior Friendly Communities’ tijdens een afsluitend congres. Een dag waarin werd teruggeblikt op de afgelopen jaren en belangrijker nog: met focus op de toekomst.

Er is de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan het tot stand brengen van een seniorvriendelijke omgeving in de Euregio Maas-Rijn. De negen betrokken projectpartners en 31 deelnemende gemeenten hebben tijdens het project ‘euPrevent Senior Friendly Communities’ de handen ineengeslagen om senioren met dementie en ouderdomsdepressie zo lang mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving. En met succes, er zijn inmiddels meer dan honderd concrete activiteiten uitgewisseld binnen de vijf regio’s van de Euregio Maas-Rijn. Het project stopt, maar dat betekent zeker niet het einde van seniorvriendelijke gemeenten: “Het is het begin van een nieuwe fase” aldus Brigitte van der Zanden, directeur euPrevent.

Tijdens het congres werden twee grote projectresultaten gepresenteerd: Het bijzondere boek De kunst van het ouder worden doorbreekt het taboe door te laten zien dat gelukkig ouder worden niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Het boek is een bijzonder exemplaar gericht op kunst en ouderdomsdepressie. Daarnaast werd de Euregional Health Atlas (Euregionale Gezondheidsatlas) geïntroduceerd waarin data te vinden is over de gezondheid en het welzijn van inwoners van de Euregio Maas-Rijn. De atlas is bedoeld voor beleidsmakers om gegevens te vergelijken en te kunnen evalueren op euregionaal niveau.

Lees hier de laatste nieuwsbrief en zie het filmpje hieronder.