Slotcongres - "In de zorg - uit de zorgen (IDZ-UDZ)" blikt terug op een succesvol project

21 jan 2021

Op 21 januari presenteerde het Interreg Euregio Maas-Rijn project "In de zorg - uit de zorgen" de resultaten tijdens een afsluitend congres. Een dag waarin werd teruggeblikt op de afgelopen jaren en belangrijker nog: met focus op de toekomst.

Er is de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan het tot stand brengen van een omgeving in de Euregio Maas-Rijn waar diversiteit welkom is. De projectpartners hebben tijdens het project de handen ineengeslagen om vluchtelingen te integreren als medewerkers in de zorgsector. En met succes, inmiddels hebben bijvoorbeeld meer dan 140 vluchtelingen hun weg naar de Limburgse zorgsector gevonden. Het project stopt, maar "het is ook het begin van het vervolg", zo toonde het tijdens de slotcongres.  De projectpartners blijven zich dus op diverse manieren inspannen om het gedachtegoed en de ontwikkelde methodiek verder te verspreiden.

Het congres werd geopend door Dirk Van Laethem van Familiehulp, vervolgens werd door Taha Riani over de inclusie en ware betekenis van diversiteit gesproken. 

Tijdens het congres werd ook een groot projectresultaat gepresenteerd: een kleurrijk congresboek vol inzichten, resultaten, geleerde lessen en tools voor organisaties die zelf ook aan de slag willen gaan. Dit boek is bedoeld voor beleidsmakers om gegevens te vergelijken en te kunnen evalueren op euregionaal niveau.