EMR Connect

EMR Connect is een Interreg V-A-project ter ondersteuning van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van mobiliteit. Het project is opgestart in oktober 2017 en heeft een looptijd van drie jaar en een budget van 4,6 miljoen euro. Onder verantwoordelijkheid van het Aachener Verkehrsverbund (AVV) werken 14 partners uit de Euregio Maas-Rijn (Duitsland, België, Nederland) samen aan maatregelen om het grensoverschrijdend openbaar vervoer te verbeteren.

Doel van het project is concrete maatregelen te nemen op het gebied van grensoverschrijdende mobiliteit in de Euregio Maas-Rijn. Hieraan werken transportbedrijven, autoriteiten voor openbaar vervoer, overheden en universiteiten samen en vormen een krachtig netwerk in het kader van EMR Connect. Dit zal het grensoverschrijdend lokaal vervoer versterken en bijdragen tot een betere netwerkvorming van de subregio’s in de Euregio Maas-Rijn.

Om een duurzaam netwerk te creëren pakt EMR Connect bestaande uitdagingen in grensoverschrijdend lokaal vervoer aan. Deze variëren van verbeteringen op het gebied van tarieven en diensten, digitalisering op het gebied van ticket- en passagiersinformatie tot het gebruik van e-bussen en het netwerken van verschillende vervoersmiddelen. De integratie van drie universiteiten versterkt de netwerkvorming in de onderwijs- en kennisregio. De uitvoering van de maatregelen binnen deze themagebieden maakt de Euregio Maas-Rijn aantrekkelijker als grensregio.

 

Projectfoto's