Nieuws

Made in the Euregio: flow-technologie
08 jan 2020 - De website van IN FLOW is online. IN FLOW zet in op de toepassing van flow-technologie bij de productie van gezondheids- en verzorgingsproducten. Een open platform en pilots gaan bedrijven in de Euregio voorbereiden om met nieuwe producten de markt op te gaan.
Einstein Telescope ontvangt Interreg-subsidie
29 nov 2019 - De Einstein Telescope is één van de partijen die Europese subsidie zal ontvangen naar aanleiding van onze Call 5. Die call sloot afgelopen week. Ons Comité van Toezicht selecteerde toen 6 nieuwe projecten, waaronder E-TEST.
‘Zeldzame ziekten zijn niet zo zeldzaam’
27 nov 2019 - Zeldzame ziekten zijn niet zo zeldzaam. In de Europese Unie lijden zo'n 30 miljoen mensen aan een zeldzame ziekte. Het project EMRaDi geeft deze patiënten meer toegang tot specifieke gezondheidszorg. Op 5 december is er een presentatie van EMRaDi in het Europees Parlement, op initiatief van de Belgische Europarlementariërs Pascal Arimont en Frédérique Ries.
LIVES project gaat de strijd aan tegen plastic afval in de rivieren
29 okt 2019 - Met een evenement in oktober in Kerkrade lanceerde LIVES een project waarin vijf verschillende systemen getest gaan worden die afval uit de Maas opvangen. Het doel is om hiermee de ‘plastic soep’ in de zee tegen te gaan. Tegen het eind van het jaar hoopt LIVES een definitief model te presenteren.