Nieuws

Na de overstromingsramp: Interreg Euregio Maas-Rijn opent oproep tot het indienen van projecten
09 feb 2022 - Wegens de verwoestende gevolgen van de overstromingen van vorig jaar maakt het Interreg Euregio Maas-Rijn (EMR)-programma een budget van 6,9 miljoen euro vrij voor een oproep tot het indienen van projecten op het gebied van waterbeheer met als deadline 15 maart 2022.
Internationale Dag van het Onderwijs: Interview Manuel Justen
21 jan 2022 - UNESCO viert de Internationale Dag van het Onderwijs jaarlijks op 24 januari, om iedereen eraan te herinneren dat onderwijs de sleutel is tot een duurzame ontwikkeling. Voor deze gelegenheid hebben we Manuel Justen, projectmanager van het Interreg EMR schoolproject EMRLingua, drie vragen gesteld.
Job Offer Financial Officer
10 jan 2022 - The Interreg Euregio Meuse-Rhine team is looking for an enthusiastic colleague with extensive experience in the financial monitoring of projects and programmes, preferably of European-financed programmes in an international setting.
TREE wint RegioStars Award
03 dec 2021 - Gisterenavond heeft de Europese Commissie de winnaars bekendgemaakt van de RegioStars Awards 2021, de Europese prijzen voor de meest opmerkelijke projecten in het kader van het cohesiebeleid. Het Interreg Euregio Maas-Rijn-project TREE (Training for integrating Refugees in the Euregio) won de RegioStars Awards 2021 in de categorie FAIR Europe: Bevordering van inclusie en antidiscriminatie. 
Interreg EMR en hun zorgprojecten
18 nov 2021 - Er is al bijna twee jaar voorbij vol met verschillende lockdowns, beperkingen van recreatieve activiteiten en enorme druk op ons gezondheidszorgsysteem. Interreg EMR ondersteunt een verscheidenheid aan projecten voor diegenen die nu overbelast zijn met patiënten in zorginstellingen en die ontwikkeling nodig hebben om de toestand van de patiënt en het personeel te verbeteren. Veel Interreg EMR-projecten zijn ontstaan uit de wens om EMR-gezondheidszorg te helpen.
Nieuwe gezichten bij Interreg Euregio Maas-Rijn
15 okt 2021 - Het in Maastricht gevestigde Interreg-programma heeft twee nieuwe projectmanagers verwelkomd in het team van het Gemeenschappelijk Secretariaat. Het team van het Gemeenschappelijk Secretariaat Interreg Euregio Maas-Rijn is verheugd Ana Tomljenovic en Gesa Remmert te verwelkomen in de functie van projectmanager.